DreamLogistics blir 3PL-aktör för Amazon

DreamLogistics, som är en del av Bring, har skrivit avtal med Amazon som servicepartner. Redan nu kan skandinaviska och europeiska e-handlare lagerhålla sina varor på Brings fulfilmentcenters Shelfless.

”För europeiska e-handlare gör det här avtalet tröskeln in på de nordiska marknaderna betydligt lägre. Vi startade Shelfless för att göra det lättare att driva nätbutik – vilket också Amazon brinner för”, säger Tobias Åbonde, nordisk direktör för Bring Shelfless.

”Sedan vi startade Dream har vi alltid strävat efter att vara längst fram, att med teknikens hjälp kunna erbjuda våra kunder de bästa möjligheterna och genom att se oss som ett tech-bolag kunna komma fram där våra konkurrenter behöver stanna upp. Samarbetet med Amazon bevisar precis allt detta och jag är oerhört stolt över mitt team” säger, Jonas Ahlgren, VD DreamLogistics och Bring Shelfless Sverige.

Lagerhållning och leverans utan mellanhänder

Den som säljer produkter via Amazon Marketplace kan inom kort lagerhålla sina varor på en av DreamLogistics eller Brings anläggningar. När en vara säljs skickas den ut från ett av Bringkoncernens lager i antingen Stockholm, Habo, Ängelholm eller Borås. Varorna som lagerhålls hos DreamLogistics och Bring levereras sedan till stor del med fossilfria fordon.

Med hjälp av en direktintegration med Amazons system kan sålda varor skickas ut direkt från ett av Bringkoncernens lager till slutkonsument – utan mellanhänder.

”Med lanseringen av Amazon i Sverige 2020 kan svenska företag sälja sina produkter på Amazon.se. Vi är glada att vi nu har DreamLogistics i vårt Partnernätverk som kan hjälpa ännu fler säljare att nå ut till fler kunder. Amazon har investerat i infrastruktur och tekniska tjänster som hjälper små och medelstora företag att nå nya kunder över hela Sverige och möjliggör enkel expansion inom Europa och över hela världen.” säger Anna Steinbach, Accounts Manager på Amazon.

Om DreamLogistics AB

DreamLogistics är ett logtech-bolag som har specialiserat sig på automatiserade lagerlösningar som kopplar samman IT och logistik. DreamLogistics AB har 350 anställda fördelade över anläggningar i Habo, Ängelholm och Borås. Bolaget som grundades av tre e-handlare 2010 har en omsättning på över 300 MSEK. Hösten 2021 investerade Bring i en majoritetsandel av Dream, som nu är en del av Bring koncernen. Dream ansvarar för hela Shelfless i Sverige och i början av 2023 kommer varumärket DreamLogistics fasas ut och gå över till Bring-profilering.

DreamLogistics blir 3PL-aktör för Amazon