En kundtjänst för dina kunder

Kontakta oss!

Kom igång med kundtjänst utan krångel

Kontaktvägar

Vad kostar det?

Kontakta oss

Snabbt svar

Gör ditt befintliga team ännu bättre

Använd dina nuvarande system

Skala upp

Så funkar det

1. Identifiera behov

2. Avtal

3. Utbildning

4. Implementering

5. Uppföljning

Varför outsourca?

Kostnadsbesparingar

Expertis

Skalbarhet

Tillgänglighet

Flexibilitet

Fokus

En extern kundtjänst innebär att du låter oss som tredje part ta hand om din kundtjänst. Vi är experter på kundtjänst och utbildar oss i ditt sortiment och svarar i ditt varumärke för att ge din slutkund bästa möjliga bemötande. Vi erbjuder flera olika kontaktsätt och är flexibla för att du enkelt ska kunna skala upp och ner efter behovet av kundtjänst under exempelvis kampanjer eller säsongsvariationer.

Du väljer vilka kontaktsätt som passar dig och din slutkund bäst. Vi erbjuder kundtjänst både via telefon, e-post, chatt och sociala medier. Oavsett vilka kontaktsätt du önskar svarar vi genom ditt varumärke och följer din verksamhets riktlinjer.

Som extern kundtjänstleverantör garanterar vi snabba svar. Antingen agerar vi hela din kundtjänst eller gör ditt befintliga team starkare genom att täcka upp när du behöver oss. Med en extern kundtjänst finns möjligheten att smidigt skala upp eller ner om du önskar. Inga minimikrav finns.

Några av de fördelar som följer med att outsourca kundtjänsten är kostnadsbesparingar, tillgänglighet för din slutkund, vår expertis och flexibilitet samt skalbarhet under exempelvis högsäsong.

Vi vill underlätta för dig som partner till oss. Genom att outsourca din kundtjänst till oss kan du fokusera på kärnverksamheten. Vi har lång erfarenhet inom kundtjänst och jobbar för att bemöta, hjälpa och sprida upplevelsen av ditt varumärke på absolut bästa sätt.

    Kontakta oss idag så hjälper vi dig vidare