Dream ansvarar för Shelfless i Sverige

Shelfless är Brings allra största satsning på effektiva, flexibla och gröna logistiktjänster för e-handel. Enkelt förklarat innebär tjänsten att man som e-handlare låter Shelfless ta hand om varumottagning, lagring, plockning och packning samt returhantering. Det är ungefär vad DreamLogistics gjort de senaste tio åren men det finns en fin nyhet. Det är att Bring kommer in med stor kraft inom automation och med en helt ny styrka och bredd med sin organisation.

DreamLogistics har fått den stora äran att ansvara för tjänsten Shelfless i Sverige. Det betyder att befintliga Dream-siter, befintlig organisation, DreamPack som WMS, Dreams tjänster och hela Dreams ledning är kvar. Med hjälp av Bring adderas nu också:

  • Investering i automation både på befintliga och nya siter
  • Stor kraft i utökad organisation runt våra kunder
  • Möjlighet med lager och returtjänster i flera nordiska länder
  • Ny site i Stockholm som står klar under Q1 2022
  • Kraftigt fokus på tjänsteutveckling både inom fulfilment och transporter

”Bring har organisationen och resurserna för att lyckas med vår utveckling, och vi på Dream har expertisen.” säger Jonas Ahlgren, VD DreamLogistics

Hittade drömpartnern

DreamLogistics blev etablerat av de tre vännerna Lars Brånedal, Tommy Palmén och Jonas Ahlgren 2008. Vännerna hade själva drivit en e-handel i flera år och hade före starten av DreamLogistics lyckats med att hjälpa en e-handel med ett helhetsupplägg för logistiken. Det blev en succé.

De kommande tio åren optimerade och effektiviserade de DreamLogistics-konceptet. Automation och expertisen inom e-handel är viktiga stickord på vägen. Under 2021 hade företaget mer än 300 kunder och ca 400 medarbetare.

”Vår dialog med Bring började under 2021. De hade utvecklat en tjänst som liknade vår, och i tillägg hade vi flera liknande tankar, idéer och visioner för framtiden” berättar Jonas Ahlgren, VD för DreamLogistics.

Under hösten 2021 var investeringen ett faktum. Jonas berättar att DreamLogistics har haft flera erbjudanden de senaste åren men de valde Bring som partner, som idag är huvudägare i DreamLogistics. Uppköpet innebär ett tätt samarbete mellan de två företagen och på sikt kommer DreamLogistics som varumärke att fasas ut och bli en del av Bring.

”Det är en oslagbar kombination som gör det möjligt att utveckla ett ännu bättre och vassare erbjudande.” säger Jonas.

Den perfekta fulfilmentlösningen för e-handeln

”Shelfless är en tjänst som hjälper nätbutiker oavsett storlek med att nå sina ambitioner både på den lokala och den nordiska marknaden. Vi plockar, packar och levererar varor för många nätbutiker. Även internationella nätbutiker som vill sälja sina produkter till nordiska konsumenter kan använda Shelfless.” säger Rickard Slettmyr, ansvarig för tjänsten Shelfless hos Bring.

Med Shelfless möjliggör vi för alla e-handlare att dra fördel av ett högautomatiserat fulfilmentlager i världsklass. Tjänsten är först och främst aktuell för e-handeln i segment som har produkter anpassade för att hanteras i en automationslösning. Det vill säga små och lätta produkter, med ett lågt antal orderlinjer per order.

E-handelns bästa vän

Shelfless ska upplevas som det bästa alternativet på marknaden för att möjliggöra tillväxt genom hela livscykeln, från uppstart till en stor e-handel.

”Tjänsten består rätt och slätt av en digital och en fysisk lösning som harmoniserar med varandra. Runt omkring i Norden har vi ett stort antal lager, så kallade “Fulfilment Centers”, och transport- och returlösningar som kan användas av flera hundra nätbutiker samtidigt.” förklarar Rickard.

Detta innebär att alla e-handelare som använder sig av Shelfless får samma lösning som de stora giganterna på marknaden, och därmed ges samma förutsättningar för att lyckas med sin logistik och sina leveranser. Det är en viktig parameter för e-handeln som har höga krav på just sina leveranser.

Grön framtid

Shelfless ger din e-handel en möjlighet att växa utan att du behöver investera i ett eget lager, automatiseringslösningar och IT-system. Med fulfilmentlösningen Shelfless får du en partner som känner till den nordiska marknaden och kan bidra med god stöttning hela vägen.

”Bring har byggt ett lager i Oslo och just nu bygger de ett nytt helautomatiskt lager i Stockholm. De kommer även att bygga ett lager i Köpenhamn. Med lager i tre av Nordens största städer kan nätbutikerna med hjälp av Shelfless komma närmare konsumenterna, och därmed minska leveranstiden på varorna som skickas.” förklarar Jonas.

Majoriteten av leveranserna kommer att ske fossilfritt och med elfordon. Alla “Fulfilment Centers” har solceller på taken och använder grön el. Hela Shelfless-konceptet är baserat på en delningsekonomi och konsolidering med många kunder på en och samma plats där vi kan dra nytta av många leveranser till slutkonsumenten.

Shelfless är en kostnadseffektiv totallösning för lagerhantering och leverans som kan växa tillsammans med dina behov.

Några fördelar du får med Shelfless

  • Tillgång till ett lager med fullständig översikt av dina varor
  • Flexibla, snabba och gröna leveranser och returer över hela Norden
  • Du slipper plockning, packning och ta hand om returer
  • Möjliggör för flera miljoner människor att få samma dag-leveranser i Stockholm, Oslo och Köpenhamn

Vill du veta mer om Shelfless?

Hör av dig till oss så berättar vi gärna mer om vår fulfilmentlösning och vad den kan göra för dig och din e-handel.

Kontakta oss

Dream ansvarar för Shelfless i Sverige