Vi byter till e-handelspåsar i papper

Vi är ständigt på jakt efter att hitta mer hållbara lösningar inom logistik. Där emballage är en stor del utav det arbetet. Därför känns det som ett naturligt steg att nu ta klivet mot e-handelspåsar i papper istället. Att byta från vadderade kuvert till helt i papper innebär att vi sparar lika mycket plast som ca 60 000 st plastpåsar varje år.

För att ta det här steget har vi haft höga krav på det nya emballaget. Den stora utmaningen i att få fram ett alternativ i papper har varit att hitta en papperskvalitet som inte går sönder utan håller hela vägen i transporten så att slutkonsumenten får hem sin order på ett bra sätt.

”Arbetet med att nå våra miljömål och samtidigt hjälpa våra kunder att minska sina klimatavtryck har aldrig varit viktigare. Att teamet som arbetat med detta projekt nu kommit fram med en riktigt grym lösning gör mig väldigt stolt. Bra jobbat alla inblandade måste jag säga.” säger Jonas Ahlgren, VD på DreamLogistics AB och Bring Shelfless Sverige AB.

Under slutet av 2022 gjorde vi tester av det nya emballaget och utvärderingen av testerna var mycket positiva. Tack vare det goda resultatet har vi nu kunnat gå vidare med emballaget som från och med slutet av februari kommer vara standard hos oss. E-handelspåsen kommer finnas i flera storlekar för att passa olika behov och orderstorlekar.

Vill du veta mer om vårt nya emballage är du välkommen att höra av dig.

Vi byter till e-handelspåsar i papper